maanantai 14. maaliskuuta 2016

Toinen viikko kevään luontopolulla


Maanantai 7.3.2016

 Pajapäivä. Syötiin aamiainen ja sitten kukin lähti eri puolille rakennusta. Ideana on että luontopolun aikana jokainen saa kokemusta monenlaisesta tekemisestä ja viettää ainakin yhden päivän myös kullakin Etapin pajalla. Pajapäivinä sitten vuorotellaan kuka on missäkin sinä päivänä.

t Maria 


 
Tiistai 8.3.2016

 Valokuvauskoulutus ja hiljaisuuskävely.
Tiistai päivä alkoi normaaliin tapaan ryhmän kokoontumisella aamiaiselle. Aamupalan jälkeen aloitimme opettelemaan valokuvaamisen perusteita Jounin (Puupajan ohjaaja) opastuksella. En itse ollut aiemmin tutustunut järjestelmäkameran toimintoihin, vaan aina kuvannut "automaatilla" kaiken. Omat fiilikseni opastuksesta olivat hämmentyneet enkä oikein meinannut pysyä perässä mitä mikäkin nappula tai käsite tarkoittaa. heh.

 Pidimme kuvauskoulutuksen jälkeen lounastauon, jolta siirryimme ulkoilemaan kameroiden kanssa "hiljaisuuskävelylle". Hiljaisuuskävelyn ideana oli hyödyntää valokuvausoppeja, nauttia luonnosta ja rauhoittua kuuntelemaan ja katselemaan luonnon moninaista ilmettä. Tämä harjoite sopi itselleni paremmin, koska opin paremmin touhuilun yhteydessä. 


 Kaikin puolin päivä oli rento ja ulkoilun jälkeen oli taas mukava fiilis siirtyä kotia kohti :) <3:llä Eeva 

 
Keskiviikko 9.3.2016

 Syömistä ja suunnittelua.
Suunniteltiin parin viikon päästä tulevaa leiriä Virroille. Saatiin selailla Marttisten ohjelmalistaa ja valita niistä muutama mikä kiinnostaa eniten. Toiveina oli puolet ja puolet rentouttavaa puuhaa ja toimintaa.Retken tavoitteiksi kirjattiin Hyvä ja rento yhteishenkimeininki, hyviä ja opettavaisia kokemuksia ja uuden oppimista.


Päivän lopuksi käytiin läpi retkipäivien peruspakettia: mitä juttuja tarvitsee olla repussa ja tehtiin hyvin havainnollinen ja kaunis lappu asiasta.


Tehtiin myös seuraavan päivän eväsnyytit: folion sisään kasvispullia, juureksia, vihanneksia ja mausteita!

t Maria

Torstai 10.3.2016


Retkipäivä. Torstain aamu alkoi puolipilvisellä kelillä. Aamupalan jälkeen ryhmänä kerättiin vielä viimeiset tavarat mukaan ja pakattiin ne ja itsemme autoon. Suuntana tämän päivän retkelle oli Sääksjärven Ammenjärvi.

Auton parkkeerauksen jälkeen lähdimme kävelemään kohteeseen, joka oli pieni nuotiopaikka Ammenjärven rannalla. Maasto oli mäkistä joten n. 800m metrin matkan aikana ehti ottaa monta kertaa pipon pois päästä ja laittaa takaisin. heh. Lopulta pienen tarpomisen jälkeen pääsimme perille ja aloimme nuotion sytytykseen.


Saimme nuotion syttymään yllättävän nopeasti vaikka keli oli hieman tuulinen. Kokkasimme nuotiolla edellispäivänä valmistellut juures&vihannes nyytit sekä suklaabanaaneita. Oli muuten sairaan herkullista, HUH! 

Ruokailun jälkeen Työharjoittelussa oleva Maiju ohjasi meille ryhmäläisille "Metsän hajuja kotiin"- hetkisen. Tarkoituksena oli kuunnella, haistella ja tunnustella metsää ja pyrkiä viemään sen tunnelma purkissa omaan kotiin. 


 Hetkisen jälkeen kokoonnuimme vielä nuotiopaikalle ja jokainen kertoi omasta kokemuksestaan ja ajatuksistaan kyseisestä harjoitteesta. Tämän jälkeen pakkasimme tavarat ja lähdimme tuulettuneilla mielin kotimatkalle (siis takaisin pajalle.) <3:llä Eeva
Perjantai 11.3.2016

Perjantaina osa porukastamme puuhasteli luonnekuvausten sekä Joogailun parissa.Aloimme myös seuraamaan eri lintujen pesimistä suorien webkameralähetysten kautta. Linkki tälle saitille esim. Maakotkan pesintä paikalle löytyy tästä: http://pontu.eenet.ee/player/merikotkas.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti